Aktuellt

Göteborgs Stad Lokalförvaltningen bygger en ny förskola med fyra avdelningar samt tillagningskök för Göteborgs Stad Förskoleförvaltningen. Förskolan beräknas stå klar hösten 2021. 

På uppdrag av Göteborgs Stad Lokalförvaltningen uppför totalentreprenören ABCD Bygg en ny förskola på Rosenapelgatan 22, fastigheten Rambergsstaden 74:2. 

Arbetet påbörjas 

Inhägnad av fastigheten och inledande arbeten med sanering av marken kommer att påbörjas 2020-02-17. Därefter sker etablering av bodar samt markarbeten. Byggnaden grundläggs på pålar, buller- och vibrationsmätare är installerade för att bevaka att arbetena sker inom tillåtna gränsvärden. 

Kommande veckors arbete

Kvarter A: Brf Borgh 
Bottenplattan är färdiggjuten. Husresningen påbörjas i februari 2020 och beräknas vara klar oktober 2020. Invändiga kompletteringsjobb kommer pågå parallellt och första inflytt är planerad till sommaren 2021. 

Kvarter B: SoHå 
Pålningsarbetena är nu klara. Bottenplattan kommer att gjutas i början av 2020. Därefter kommer husresning att ske. Kvarteret kommer att färdigställas mellan december 2021till mars 2022.

Kvarter C: Sverigehusets Kubik & Brf Göthe 
I Kvarter C pågår invändig komplettering, färdigställande av förgårdsmark samt besiktningsjobb. Kvarteret är helt klart i mars 2020.

Kvarter D: Avant 
Preliminärt kommer byggnationen att påbörjas under 2020.

 

Aktivitetsstråk byggs utmed Lundbybadet

Under hösten och vintern 2019 byggs det nya aktivitetsstråket längs med Lundbybadet och Rödlönnsgången. Stråket kommer att innehålla bland annat en bollplan, studsmattor, sittplatser och yta för parkour. Träd, växter och pergolor gör stråket grönt och skyddar mot vind och regn. Rödlönnsgången är stängd under byggnationen. Läs mer om trafikkontorets arbeten här.

Vid frågor eller synpunkter kontakta:
Trafikkontorets byggledare: Christian Björkman, telefon 070-825 10 98
Entreprenörens platschef: Per-Olof Kjell, telefon 0703-94 70 70
Göteborgs Stads kontaktcenter: telefon 031-365 00 00 e-post: goteborg@goteborg.se

 

Ny livsmedelsbutik i Kvarter A Brf Borgh

Vi är mycket glada att kunna presentera en ny hyresgäst i Lundbypark. Hösten 2021 kommer Hemköp slå upp portarna till en ny fräsch butik utmed Hjalmar Brantingsgatan i Kvarter A Brf Borgh.

 

Nytt äldreboende och kommersiella verksamheter i Kvarter B

Under 2021 kommer ett nytt äldreboende stå klart i Lundbypark. Det är Sverigehuset och Attendo som står bakom äldreboendet som kommer att ha 99 boendeplatser uppdelat på fem våningar, med inriktning på sport och spa. Det kommer finnas möjlighet för de boende att gå på träningspass i gymmet, tas sig något att dricka i sportbaren eller koppla av med bad, massage och kroppsvårdsbehandlingar i spa-delen. Preliminärt sker byggstart hösten 2019. 

- Vi är glada över att Attendo vill satsa på ett nytt äldreboende tillsammans med oss i Lundbypark. Det bidrar till ett levande kvarter där det finns liv och rörelse alla dygnets timmar och det finns ett stort behov av fler äldreboenden i närområdet. Det är extra kul att också kunna bidra till ett ökat antal arbetstillfällen i området, säger Anna Henriksson, vd Sverigehuset. 

I Kvarter B kommer stora delar av entréplan fyllas med kommersiella verksamheter. Gabbes Frukthörna kommer fylla sina lokaler med allt inom frukt och grönsaker. Nordic Wellness öppnar ett gym samt en frisör- och skönhetsstudio. Alla verksamheter drar igång så fort huset är färdigbyggt. I kvarter B kommer Sverigehuset dessutom att tillskapa en bostadsrättsförening med 24 bostäder och två uppgångar med hyresrätter, sammanlagt 52 hyreslägenheter.

 

Vill du veta mer?

Registrera din mailadress så håller vi dig uppdaterad. När vi säljstartar, börjar bygga eller med lite trevlig fakta om vad som händer i området. Ytterligare information om ditt framtida boende finns på respektive bostadsutvecklares hemsida.

stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

Vi som utvecklar Lundbypark

Söker du nytt boende på en ny spännande plats? För mer information om de olika byggprojekten och för att lämna intresseanmälan, vänligen besök respektive projektsida.

F-O-P.png
2Asset 2svh.png